Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 52. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

52. Teden slovenske drame

Prihodnost podpore slovenski dramatiki

Strokovno srečanje

O dogodku

V preteklih letih smo ob Tednu slovenske drame organizirali delavnice dramskega pisanja, na katerih je nastalo precej novih besedil, oblikovali so se novi avtorski dramski glasovi, priložnost za predstavitev svojega dela in izraza so dobili številni, zlasti mladi dramski pisatelji in pisateljice.

Tokrat se bomo vprašali, kaj ti dramski pisatelji in pisateljice potrebujejo. Kaj se dogaja z besedili, ki jih pišejo, kako in v kolikšni meri dosegajo svoje občinstvo? Ne bomo se spraševali samo o tem, ali so uprizarjana, ampak tudi, kako so uprizarjana. Strokovno srečanje bo omogočilo dialog med slovenskimi režiserkami in režiserji različnih generacij ter avtoricami in avtorji sodobnih slovenskih dramskih besedil. Ob predstavitvi primerov dobrih praks dramopisno-režijskih parov in s specifično oblikovano delavnico bomo skušali med poklicema zgraditi močnejše mostove in odpreti več vrat do bogatih ustvarjalnih priložnosti, ki jih prinaša krstna uprizoritev vsakega novega besedila. 

Strokovno srečanje je namenjeno vabljenim strokovnim gostom in gostjam, njegovi zaključki pa bodo kasneje dostopni tudi širši javnosti.

 

Dogodek soorganizirata Enota dramskih pisateljic in pisateljev ZDUS ter Društvo gledaliških režiserjev.

Fotogalerija

Prihodnost podpore slovenski dramatiki
Prihodnost podpore slovenski dramatiki

Iskalnik